Η νέα Μ.Ε.Θ. COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία»

Η κατασκευή της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με τις 50 κλίνες χρειάστηκε μόλις 60 ημέρες, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο, αντίστοιχο με εκείνο των κινεζικών αρχών που έστησαν νοσοκομείο 1.000 κλινών, σε δέκα μέρες, στην πόλη Ουχάν, την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Η MEDIC PLAN ήταν εκεί εγκαθιστώντας τα καινοτόμα συστήματα pvc αντιμικροβιακής επένδυσης τοιχοποιίας Bioclad / Ιταλίας και εξοπλίζοντας το χώρο με  τα συστήματα διαχείρισης υλικών.

Το έργο ανέλαβαν οι «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τις πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων, που δημιούργησαν εκ του μηδενός το νέο κτήριο. Μέρα με τη μέρα, το έργο έφτανε ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του μέχρι τα σημερινά εγκαίνια, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ενημερωτικό σημείωμα του νοσοκομείου «Σωτηρία» αναφέρεται ότι το νέο κτήριο έχει εμβαδόν 2.500 τ.μ και περιλαμβάνει 4 υπομονάδες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες. Συνολικά έχουν τοποθετηθεί 50 κλίνες τελευταίας τεχνολογίας καθώς και αυτοματοποιημένα συστήματα ιατρικής παρακολούθησης.

Η μονάδα θα στελεχωθεί με 45 εξειδικευμένους ιατρούς – εντατικολόγους, 140 νοσηλευτές, 10 εκπαιδευόμενους ειδικούς φυσικοθεραπευτές, 24 άτομα βοηθητικό προσωπικό, πολυάριθμο προσωπικό καθαριότητας και εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες.

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, μόλις δύο μηνών κατασκευάστηκαν πενήντα κλίνες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

«Κι όμως γίνεται», αναφέρει σποτάκι που κυκλοφόρησε η Βουλή των Ελλήνων.

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top